T 088 23 58 500

E info@ephecta.nl

Outplacement

Ontdek nieuwe inspiratie

Soms moeten bedrijven noodgedwongen afscheid nemen van medewerkers als gevolg van omstandigheden. Of het bedrijf en medewerker komen tot de conclusie dat zij niet meer zo goed bij elkaar passen. Om dit afscheid zo soepel mogelijk te laten verlopen en uw medewerker ondersteuning te bieden bij het vinden van een nieuwe baan, is de inzet van outplacement een uitstekend middel.

Outplacement volgens Ephecta
Ephecta gaat voor een nieuwe baan op minimaal hetzelfde niveau en tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden. Om deze doelstelling te bereiken is vaak  meer nodig dan enkel het aanbieden van vacatures aan uw medewerker. We begeleiden elke medewerker individueel en persoonlijk. Zo mogelijk aan huis. Dit biedt meer veiligheid om open te kunnen zijn naar onze consultant, zorgen weg te nemen en sneller vooruitgang te boeken.

Er zijn verschillende vormen van outplacement mogelijk;  

Individuele outplacement
De kennis, kunde, vaardigheden en persoonlijkheid van uw medewerker worden nauwgezet in kaart gebracht. Dit doen wij door gesprekken te voeren met uw medewerker en door gebruik te maken van testen op het gebied van beroepskeuzes en persoonlijkheidsprofielen. Vervolgens kan het jobhunten voor uw medewerker beginnen. Binnen jobhunting speelt Jobport, ons vacature- en matchingsysteem, een belangrijke rol. Het bevat voortdurend meer dan 200.000 actuele vacatures. Het unieke aan Jobport is, dat de medewerker binnen dit systeem samenwerkt met de consultant. Het systeem biedt voortdurend inzicht in de vacatures waarop is gesolliciteerd en wat de resultaten daarvan zijn.

Groepsoutplacenent
Wanneer er, bijvoorbeeld door reorganisatie, van meerdere medewerkers afscheid genomen moet worden, kung u ook kiezen voor groepsoutplacement. Het voordeel is dat hierbij ook medewerkers ervaringen en kansen (vacatures) met elkaar uitwisselen. De afwisseling tussen de individuele aandacht en groepsbijeenkomsten wordt zeer op prijs gesteld en levert een belangrijke bijdrage aan het succes van outplacement.

Investering
Ephecta vindt het belangrijk dat de kosten van outplacement beheersbaar blijven. Daarom is er altijd een investering en looptijd die bij uw situatie past. Hierdoor hoeft uw medewerker niet te kiezen tussen een ontslagvergoeding óf outplacement, maar is zelfs beide mogelijk.

Het resultaat
De concurrentiekracht van de medewerker op de arbeidsmarkt neemt snel toe dankzij onze consultants. Dit zorgt voor een grote kans op het vinden van een nieuwe baan. Bovendien zijn medewerkers over het algemeen zeer tevreden over de persoonlijke begeleiding die ze van Ephecta krijgen. Dit wordt erg gewaardeerd.

Ephecta geeft Qragt

Om het outplacement traject verder te ondersteunen krijgt uw medewerker gratis toegang tot Qragt, hét platform voor werkend Nederland. Binnen Qragt vindt uw medewerker onder meer ruim 300 online trainingen van de NCOI Online Academy. Dat komt altijd wel eens van pas. Maar Qragt geeft, naar aanleiding van de Qragt balanstest, bovenal meer zelfinzicht en gerichte ondersteuning. De bijbehorende balanstest-rapportage kan met de Ephecta consultant worden besproken en bijvoorbeeld de weg wijzen naar een Nibud Budgetcoach of nuttige stress-managementcursus. Zo geven we nog betere ondersteuning aan uw medewerker en vergroten we tegelijkertijd het zelf oplossend vermogen. 

Meer informatie
In onze brochure kunt u alles nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen of wilt u interesse in een vrijblijvende offerte, neem dan gerust contact met ons op.

Iris Wieling
Operationeel directeur

Ephecta creëert nieuwe kansen en denkt in mogelijkheden. Samen gaan we altijd op zoek wat er wél kan. 

Ephecta is onderdeel van Logo Prevermo